Статті 

Чи варто схрещувати ноги жінкам

Кожна жінка невимушено або спеціально схрещує ноги. Цей рух вважається споконвічно жіночою позою. Проте існує думка, що схрещування ніг негативно впливає на здоров’я.

Однією з причин, яка працює проти звички “схрещувати ноги” — це потенційна небезпека отримати варикозне розширення вен. За своєю природою, варикоз — це роздуті вени, які з’являються за рахунок ушкодження клапанів судин. Простіше кажучи, якщо у нормальному стані кров повинна рухатися в одному напрямі (назад в серце), то при варикозі вона застоюється і викликає здуття вени. Проте, встановити зв’язок між варикозом і звичкою схрещувати ноги науково не вдається.

Існує також теорія (в основному серед хіропрактиков), що схрещування ніг є причиною поганої осанки і відповідно, болі в спині та області тазу.

На жаль, ця теорія теж не може грунтуватися виключно на схрещених ногах у сексуальної бізнес-леді. Звичайно, людина з хворою спиною і тазостегновим суглобом відчуватиме в такій позі дискомфорт, але навряд чи поза “схрестила ноги” стане причиною цих проблем.

Крім того, є деякі дослідження, які працюють на користь пози схрещених ніг.

За деякими даними, схрещування ніг може навіть понизити напруження в м’язах черевного пресу і збільшити стабільність суглобів, що в окремих випадках може бути корисним.

Цікаво, а що ж чоловіки? Їм можна закидати ногу на ногу?

Що стосується чоловіків, то і для них ця поза не вважається дуже корисною. На цю тему існує цікаве міф-припущення.

Річ у тому, що у чоловіків схрещування ніг у брюках збільшує температуру в паховій області. Цей факт став причиною припущення, що майбутні батьки не повинні класти ногу на ногу (чи з тієї ж причини носити тісну білизну і класти ноутбук на коліна).

Проте, і цей аргумент не отримав належного відгуку — знайти причинно-наслідковий зв’язок між теплом, схрещеними ногами і здатністю до зачаття дитини досить складно.

Є інша сторона медалі. Річ у тому, що позу схрещених ніг зв’язують з етикетом і повагою до співрозмовника. У деяких країнах, поза схрещених ніг порівнюється з неповагою та зневагою, ознака так званого нижчого класу. Окрім того, не варто сидіти в церкві з схрещеними ногами — це вважається максимальною неповагою.

Отже, можна зробити висновок, що окрім етикету і висловлювання поваги до співрозмовника, поза схрещених ніг не несе особливої шкоди. Сідайте зручніше.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment